U kan bij ons terecht voor eerste en tweede-lijns diergeneeskunde
Geneeskunde

De diergeneeskunde, of het nu een hond, kat, konijn, fret, … of een paard of koe is staat bij ons centraal. Wij kunnen binnen ons kliniekgebouw een waaier van preventieve en curatieve geneeskundige zorgen aanbieden.

 

Het eerste contact met de praktijk, telefonisch of in real-life aan de balie, gebeurt met de dierenartsassistentes Sarah en Emy. Een afspraak kan worden vastgelegd en een keuze voor een bepaalde dierenarts kan meegedeeld worden. Wij proberen zoveel mogelijk het tijdstip van de gemaakte afspraak en de gekozen dierenarts te respecteren, alhoewel dit niet altijd mogelijk is, daar we tal van operaties en urgenties hebben.

 

Bij de vrije raadpleging, is het iedereen om de beurt. Keuze van een dierenarts is iets moeilijker, daar we met verschillende collegae tegelijk werken, maar kan steeds gevraagd worden.

 

Bij een routine-onderzoek in de spreekkamer, wordt Uw huisdier helemaal klinisch nageken: ogen,oren,huid,tanden,poten… Alles wat we vinden delen we mee. Tevens geven we een correct preventief advies voor wormen,teken,vlooien…en stellen we een gepersonaliseerd vaccinatieschema en/of voedingsadvies op. Om de 6 maand worden al deze adviezen voor onze jeugdige patientjes en hun baasjes uit de doeken gedaan op één van de puppy-party’s.

De data hiervan worden regelmatig op de site meegedeeld.

 

Bij de iets meer gespecialiseerde zaken, zoals botbreuken, gewrichtsaandoeningen, arthrose, KI, tandvullingen,… kan binnen de praktijk onmiddellijk een beroep gedaan worden op een meer ervaren collega. De behandelingsmogelijkheden worden onderling besproken en een advies wordt voorgesteld.

 

Ook buiten de praktijk, hebben wij relaties in binnen- en buitenland, waar wij informatie kunnen vragen, of desgewenst naar doorsturen.Waarvoor kan u bij ons terecht:

Kleine huisdieren:
- algemeen onderzoek
- interne bloedanalyse
- radiografie
- echografie
- echocardiografie
- orthopedie
- arthroscopie
- endoscopie
- endoscopische sterilisatie/castratie
- chirurgie
- oftalmologie
- tandheelkunde
- kunstmatige inseminatie
- ...

     

grote huisdieren:
- algemeen onderzoek
- radiografie
- echografie
- keizersnede: rund/schaap/geit
- tandheelkunde
- kunstmatige inseminatie: paard
- algemene heelkunde
- ...

  

Dierenartsenpraktijkwww.deneikbos.be
Consultaties(ook na afspraak)
MA 10-12u & 18-20u
DI 18-20u
WO 18-20u
DO 18-20u
VR 14-16u & 18-20u
ZA 10-12u
24u/24u & 7d/7dTEL.: 015 / 62.79.90
Dierenartsen:
  • Dr. Marc Vanhoegaerden
  • Dr. Iris Frooninckx
  • Dierenarts Sophie Van Bever
  • Dierenarts Stéphanie Barta
  • Dierenarts Annelies Van Roy
Dierenartsassistent:
  • Sarah Vanthournout
  • Stéphanie van Reyninghe